«Ξινή» έχει βγει η νίκη του Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision για πολλούς κατοίκους του Μπακού. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού αποφάσισαν να χτίσουν την εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό σε… κατοικημένη περιοχή και γι’ αυτό κατεδαφίζουν δεκάδες πολυκατοικίες που βρίσκονται στη λάθος περιοχή!

Αυτό αποκάλυψε ρεπορτάζ του BBC, το οποίο μίλησε με κατοίκους που, πριν από λίγο καιρό, ειδοποιήθηκαν ότι πρέπει να ξεσπιτωθούν ελέω… Eurovision.

Οι ένοικοι απομακρύνονται άρον-άρον και αμέσως πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες που ισοπεδώνουν τα σπίτια για να ανεγερθεί το μέγαρο του διαγωνισμού.

Καθότι τα χρονικά περιθώρια είναι μικρά, οι εργασίες γίνονται γρήγορα και χωρίς διακοπή. Τα μηχανήματα δουλεύουν όλο το 24ωρο προκαλώντας πονοκέφαλο ακόμη και σε εκείνους που γλίτωσαν την αναγκαστική μετακόμιση.

Για το Αζερμπαϊτζάν, ο διαγωνισμός είναι τεράστια ευκαιρία για προβολή. Η χώρα είναι γνωστή μόνο για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Τώρα μπορεί να γίνει γνωστή και για τις ωραίες τοποθεσίες. Ή μήπως για τον… εκτοπισμό των ίδιων της των πολιτών, εξαιτίας ενός τριήμερου πανηγυριού;