Πολύ μεγαλύτερη ζημιά θα μπορούσε να είχε προκαλέσει η αυτοσχέδια βόμβα που εξερράγη εν μέρει σε έναν συρμό γεμάτο κόσμο στο Λονδίνο.

Η βόμβα, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο εσωτερικό του βαγονιού ενός συρμού στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του μετρό στο δυτικό Λονδίνο την περασμένη Παρασκευή και να τραυματιστούν 30 άνθρωποι. Είναι το πέμπτο σοβαρό τρομοκρατικό περιστατικό στη Βρετανία φέτος.

Έξι άνδρες έχουν συλληφθεί σε σχέση με την επίθεση και τέσσερις παραμένουν υπό κράτηση σύμφωνα με το Reuters.

«Ήταν μια πολύ πολύ επικίνδυνη βόμβα. Εξερράγη εν μέρει, έφερε μια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και ήταν γεμάτη σφαιρίδια. Άρα θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα», δήλωσε η Κρεσίντα Ντικ, επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Είπε πως έχουν αποτραπεί έξι επιθέσεις μαχητών τους τελευταίους αρκετούς μήνες.

Αργά χθες βράδυ, η βρετανική αστυνομία ανέφερε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι άφησε ελεύθερους δύο άνδρες που είχε συλλάβει σε σχέση με την επίθεση στον σταθμό Πάρσονς Γκριν.

Ένας άνδρας 21 ετών που συνελήφθη στο Χάουνσλοου στις 16 Σεπτεμβρίου και ένας άλλος, 48 ετών, που συνελήφθη στο Νιούπορτ στις 20 Σεπτεμβρίου, αφέθηκαν ελεύθεροι από την αστυνομία χωρίς άλλο μέτρο σε βάρος τους, ανέφερε η αστυνομία.

«Τέσσερις άνδρες παραμένουν υπό κράτηση και οι έρευνες συνεχίζονται σε τέσσερις διευθύνσεις. Οι ερευνητές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες προκειμένου να εξακριβωθούν όλα τα γεγονότα πίσω από την επίθεση», αναφέρεται στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της αστυνομίας.