Στους οκτώ ανέβηκε ο αριθμός των ηλικιωμένων που βρήκαν τραγικό θάνατο σε γηροκομείο στο Χόλιγουντ, το οποίο έμεινε για μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.

Εκατόν δεκαπέντε φιλοξενούμενοι απομακρύνθηκαν χθες από τον οίκο ευγηρίας, όπου ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε εδώ και μέρες λόγω των προβλημάτων από τον κυκλώνα.

Τρεις από τους άτυχους ηλικιωμένους άφησαν την τελευταία τους πνοή στο γηροκομείο και ακόμα πέντε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το BBC, δέκα εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα, την Τζόρτζια, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα, μετά το χτύπημα της Ίρμα. Ο κυκλώνας στοίχισε περισσότερες από 20 ζωές στις ΗΠΑ και ακόμα σαράντα στην Καραϊβική.

Το εν λόγω γηροκομείο στο Χόλιγουντ σφραγίστηκε και η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τους θανάτους. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης εκτίμησε πως μπορεί να συνδέονται με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, προσθέτοντας πως γίνονται έλεγχοι σε ακόμα 42 οίκους ευγηρίας σε όλο το Χόλιγουντ.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής τόνισε πως τα στελέχη βρήκαν τους ασθενείς σε κατάσταση ιατρικής ανάγκης και σε πολλές περιπτώσεις παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Εργαζόμενος στο γηροκομείο δήλωσε πως μαγείρευαν με γεννήτρια αλλά δεν είχαν κλιματισμό ενώ η θερμοκρασία έφτασε την Τρίτη τους 32 βαθμούς.

Οι ηλικιωμένοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν ηλικίας από 71 έως 99 ετών.

Δεν είναι όμως μόνο η συγκεκριμένη μονάδα που έμεινε χωρίς ρεύμα μετά το χτύπημα της Ίρμα στη Φλόριντα. Περίπου 150 οίκοι ευγηρίας από τους 700 στην πολιτεία δεν έχουν πλήρη ηλεκτροδότηση.