Τα βέλη του εναντίον του πρωθυπουργού του Ιράκ Νούρι Αλ Μάλικι πετάει ο αντιπρόεδρος της χώρας Τάρεκ Αλ Χασέμι, στον οποίο καταλογίζει συμπεριφορές ανάλογες με του Σαντάμ Χουσέιν.

«Ένα μεγάλο μέρος του τρόπου συμπεριφοράς του Σαντάμ Χουσέιν αντιγράφεται δυστυχώς από τον Νούρι Αλ Μάλικι. Ο Μάλικι κυβερνά τη χώρα με έναν άσχημο και βίαιο τρόπο και δεν έχει καμιά πιθανότητα να επιλύσει στο προσεχές μέλλον την κρίση», τόνισε ο Χασέμι και πρόσθεσε πως ο ιρακινός πρωθυπουργός ελέγχει πλήρως την δικαιοσύνη.

Εναντίον του αντιπροέδρου του Ιράκ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία ότι χρηματοδότησε και υποστήριξε επιθέσεις εναντίων αξιωματούχων και μελών των δυνάμεων ασφαλείας. Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες και έχει καταφύγει στην αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν.

Από την ημέρα που εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης εναντίον του, το σουνιτικό κόμμα Ιρακίγια αποφάσισε να μποϋκοτάρει την ιρακινή Εθνοσυνέλευση και την κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του στην αραβική υπηρεσία του BBC ο Χασέμι υπογράμμισε πως ο Μάλικι θα πρέπει να επικεντρώνεται σε θέματα ασφάλειας και όχι να «κυνηγά πατριώτες πολιτικούς».