Ο πακιστανικός στρατός απέρριψε σήμερα την έρευνα των ΗΠΑ και της Ατλαντικής Συμμαχίας για τις αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ που στοίχισαν τη ζωή σε 24 πακιστανούς στρατιώτες στα τέλη Νοεμβρίου.

«Ο πακιστανικός στρατός δεν αποδέχεται τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, όπως αυτά δημοσιοποιήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης. Η έκθεση είναι άνευ ουσίας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του στρατού, στην οποία διευκρινίζεται πως «θα υπάρξει λεπτομερής απάντηση όταν το Πακιστάν λάβει την επίσημη έκθεση».

Περισσότερο από ένα μήνα μετά την «γκάφα» των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που προκάλεσε την οργή του Πακιστάν, η έκθεση αυτή, που πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή του Πακιστάν, φέρνει τις δύο πλευρές για μια ακόμα φορά σε αντιπαράθεση.

Ο αμερικανός στρατηγός Στίβεν Κλαρκ, επικεφαλής της έρευνας, εξήγησε πως το λανθασμένο χτύπημα των ΝΑΤΟικών δυνάμεων προκλήθηκε από τη μη ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις δύο πλευρές γεγονός που δείχνει μια «γενική έλλειψη εμπιστοσύνης». Οι πακιστανοί στρατιώτες «δεν αποτέλεσαν σκόπιμα στόχο», επιμένει το ΝΑΤΟ.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ισλαμαμπάντ και τη Δύση βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο μετά την αεροπορική αυτή επίθεση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στα σύνορα με το Αφγανιστάν που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 24 πακιστανών στρατιωτών που βρίσκονταν σε συνοριακό φυλάκιο.