Μέλη του κινήματος της αντιπολίτευσης 6η Απριλίου είπαν σήμερα ότι το Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΔ) της Αιγύπτου ψεύδονται σχετικά με το ότι ο στρατός δεν χρησιμοποιεί βία, κατηγορώντας το για τους θανάτους και τους τραυματισμούς δεκάδων διαδηλωτών.

«Δυστυχώς ο στρατός δεν παραδέχεται την αλήθεια» δήλωσε ένα μέλος του κινήματος της 6ης Απριλίου, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να απαντήσουμε στο στρατιωτικό συμβούλιο και στον πρωθυπουργό Καμάλ αλ Γκανζούρι που επιμένουν ότι ο στρατός δεν χρησιμοποίησε βία εναντίον των διαδηλωτών».

Η οργάνωση παρουσίασε σε δημοσιογράφους μαγνητοσκοπημένο υλικό στο οποίο απεικονίζονται στρατιωτικοί να ξυλοκοπούν διαδηλωτές, να χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά εναντίον πολιτών και μια σκηνή με διαδηλωτές να σβήνουν μια πυρκαγιά, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του ΑΣΕΔ ότι διαδηλωτές έκαψαν αφού επιτέθηκαν σε κυβερνητικά κτίρια.

«Παρ’ όλη τη βία που σημειώθηκε και εναντίον μελών της οργάνωσής μας θα συνεχίσουμε να υιοθετούμε μια μη-βίαιη προσέγγιση» είπε στους δημοσιογράφους ο Άχμαντ Μάχερ, ένας από τους ιδρυτές του κινήματος.