Η ζωή της Katie Dell δεν είναι εύκολη. Η 26χρονη γυναίκα έχει αλλεργία στο νερό και δεν μπορεί να δει ούτε μια συγκινητική ταινία, καθώς τα ίδια της τα δάκρυα της προκαλούν επώδυνα εξανθήματα.

Η Katie είναι η μία από τα 35 άτομα στον κόσμο που έχουν διαγνωσθεί με μια σπάνια μορφή αλλεργίας, την υδατογενή κνίδωση.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να απολαύσει ένα μπάνιο, μια βουτιά στη θάλασσα ή την πισίνα ή απλά… να βάλει τα κλάματα, χωρίς να παρουσιάσει ερεθισμό στο δέρμα!

Πολλές φορές φοβάται ακόμη και να βγει από το σπίτι… ειδικά όταν βρέχει.

Η Katie ζει στο Flint της βόρειας Ουαλίας και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά της. Ήταν δασκάλα χορού και η παραμικρή σταγόνα ιδρώτα προκαλούσε αλλεργική αντίδραση.

«Τα συμπτώματα ξεκίνησαν όταν έβγαλα τια αμυγδαλές μου σε ηλικία 16 ετών. Μετά από την επέμβαση οι γιατροί μου έδωσαν πενικιλίνη, στην οποία αργότερα ανακάλυψα ότι ήμουν αλλεργική. Οι γιατροί πιστεύουν ότι αυτό άλλαξε τα επίπεδα ισταμίνης στον οργανισμό μου» λέει η ίδια.

Άρχισε να παρατηρεί ότι το δέρμα της αντιδρούσε έντονα κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με το νερό. Μάλιστα, επειδή η ασθένεια αυτή είναι τόσο σπάνια, οι γιατροί αρχικά πίστευαν ότι προσποιούνταν.