Ακόμα τρεις υπόπτους συνέλαβε η βρετανική αστυνομία, σε σχέση με την επίθεση του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου, στα ανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Δύο από τους συλληφθέντες, ηλικίας 27 και 29 ετών, κρατούνται με την κατηγορία της προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών, ενώ ο τρίτος για αδικήματα που συνδέονται με ναρκωτικά.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου, όταν τρεις τζιχαντιστές έριξαν το φορτηγό τους πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και στη συνέχεια επιτέθηκαν με μαχαίρια σε θαμώνες μπαρ και εστιατορίων της περιοχής.

Οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης δείχνει τους δράστες -Κουράμ Μπατ, Ρασίντ Ρεντουέιν και Γιουσέφ Ζάγκμπα- να επιτίθενται σε έναν άνδρα με μαχαίρι λίγο πριν φτάσει η αστυνομία και ανοίξει πυρ εναντίον τους.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 12 συλλήψεις στον απόηχο των επιθέσεων στη Γέφυρα του Λονδίνου αλλά οι περισσότεροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Στο πλαίσιο ξεχωριστής έρευνας, που δεν συνδέεται με την επίθεση του Σαββάτου, οι αρχές συνέλαβαν στο ανατολικό Λονδίνο σήμερα τρεις άνδρες, που θεωρήθηκαν ύποπτοι για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης.