Ένας κατά συρροή δολοφόνος και βιαστής παιδιών που εκτίει ισόβια έχει απαιτήσει αύξηση του «μισθού» του στο διπλάσιο, ένα κούρεμα και… όργανα γυμναστικής καθώς η ζωή πίσω από τα κάγκελα του έχει προσθέσει πολλά περιττά κιλά.

Ο Βέλγος παιδόφιλος Μαρκ Ντιτρού φυλακίστηκε το 2004 για απαγωγή, βιασμό, βασανισμό και δολοφονία έφηβων κοριτσιών από τον Ιούνιο του 1995 έως τον Αύγουστο του 1996.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, που επικαλείται η Daily Mail, οι υπεύθυνοι της φυλακής υψίστης ασφαλείας Nivelles εξετάζουν κάθε δύο μήνες τις απαιτήσεις του διαβόητου κρατούμενου του Βελγίου, ο οποίος γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός με τον καιρό.

d2

Ο Ντιτρού λαμβάνει ένα ευρώ την ώρα για τον καθαρισμό των σκουπιδιών που πετούν οι άλλοι κρατούμενοι από τα κελιά τους. Πλέον όμως το ποσό αυτό ζητά να διπλασιαστεί.

Ο δικηγόρος του επιβεβαίωσε πως αιτείται και όργανα γυμναστικής στο κελί του καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει εκείνα που διατίθεται για όλους τους κρατούμενους, φοβούμενος μια επίθεση από εκείνους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπεύθυνοι των φυλακών έχουν ήδη συμφωνήσει να του δώσουν τον εξοπλισμό και περιμένουν την ειδική άδεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

DUTROUX

Άλλο ένα αίτημά του είναι να κουρεύεται δύο φορές τον μήνα. Οι κρατούμενοι στις συγκεκριμένες φυλακές κουρεύουν συνήθως ο ένας τον άλλον, αλλά σε κανέναν τους δεν επιτρέπεται να βρεθεί κοντά στον Ντιτρού με ψαλίδι. Δεν του επιτρέπεται επίσης να κουρεύεται μόνος του, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να βάλει τέλος στη ζωή του. «Ο κρατούμενος είναι κρατούμενος. Ο Ντιτρού έχει το δικαίωμα να του συμπεριφέρονται όπως και στους άλλους», δήλωσε ο δικηγόρος του.