Στους δρόμους ετοιμάζονται να κατέβουν και πάλι χιλιάδες άτομα για να διαδηλώσουν κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι κινητοποιήσεις του Σαββατοκύριακου αναμένεται να αποτελέσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της ρωσικής κυβέρνησης.

Με την ανησυχία στο Κρεμλίνο να αυξάνεται, οι Πούτιν και Μεντβέντεφ συναντήθηκαν ήδη με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας. Ανάμεσά τους ήταν οι υπουργοί Εσωτερικών και Άμυνας, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών. Στόχος της συνάντησης ήταν να αποφασιστεί με ποιο τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί με μηνύματα για νέα συγκέντρωση κοντά στο Κρεμλίνο.

Χιλιάδες είναι οι δηλώσεις συμμετοχής σε σελίδα του Facebook που καλεί σε διαδήλωση στην Πλατεία της Επανάστασης το Σάββατο. Περισσότεροι από 5.500 άνθρωποι δήλωσαν ότι θα παραστούν σε αντίστοιχη διαδήλωση στην Αγία Πετρούπολη, ενώ διαδηλώσεις προγραμματίζονται σε περίπου 80 ρωσικές πόλεις.

Οι διαδηλωτές φοβούνται ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει σκοπό να αυξήσει τα μέτρα καταστολής, τα οποία προς το παρόν περιορίζονται σε μικροσυγκρούσεις, σε συλλήψεις και στην παράταξη ομάδων υποστηρικτών του Πούτιν.