«Αυτό το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό, βρίσκεται πίσω μας. Όχι η ιστορία και οι αξίες του, αλλά πρέπει να ξεπεραστεί», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στο δίκτυο RTL σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν μπορεί να κάνει τον απολογισμό του, να διαχειρισθεί την ιστορία και να δει την μορφή που θα πάρει αύριο μέσα σε λίγες μέρες. Σήμερα είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μία ευρεία και συνεκτική πλειοψηφία, χωρίς μελλοντικούς αποστάτες, εάν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω, για τον Εμανουέλ Μακρόν, ώστε να μπορεί να κυβερνήσει», εξήγησε ο Μανουέλ Βαλς.

«Δοκίμασα αυτό που μπορεί να προκύψει από την διαίρεση, υπήρξε μοιραία για την πενταετία» του Φρανσουά Ολάντ, πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώνοντας ότι ο ίδιος θα είναι «υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας» στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

«Και επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν φέρνει κάτι που είναι ουσιαστικό, την πολιτική ανασύνθεση. Πρέπει να φθάσουμε μέχρι το τέλος αυτής της ανασύνθεσης, αυτοί που θα σταθούν στη μέση του ρεύματος, θα παρασυρθούν».

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα αποκλεισμού του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, απάντησε: «Το Σοσιαλιστικό Κόμμα να αποκλείσει έναν πρώην πρωθυπουργό, που υπήρξε πάντοτε πιστός; … Τέλος πάντων! Ξέρω ότι τα παλιά κόμματα θέλουν να αποκλείουν. Σήμερα αυτό που χρειάζεται είναι η συσπείρωση, όχι ο αποκλεισμός​».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.