Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Την ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεργαστεί εποικοδομητικά σε διμερή και διεθνή ζητήματα με τη Γαλλία εξέφρασε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για εποικοδομητική συνεργασία σε διμερή και διεθνή ζητήματα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Οι πολίτες της Γαλλίας σάς εμπιστεύτηκαν να ηγηθείτε της χώρας σε μια δύσκολη εποχή για την Ευρώπη και για την διεθνή κοινότητα. Η αύξηση των τρομοκρατικών απειλών και του ένοπλου εξτρεμισμού συνοδεύεται από μια κλιμάκωση των τοπικών συγκρούσεων και από την αποσταθεροποίηση ολόκληρων περιοχών», αναφέρει το τηλεγράφημα από το Κρεμλίνο που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεπεράσουμε την κοινή δυσπιστία και να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να εξασφαλίσουμε την παγκόσμια σταθερότητα και ασφάλεια» γράφει ο Πούτιν στον Μακρόν.