Και δεύτερος νεκρός μετά την ένοπλη επίθεση στο Παρίσι και αυτός αστυνομικός ο οποίος ήταν τραυματίας και υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων.

παρίσι2

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες, που ήταν τουλάχιστον δύο, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, προτού ο ένας εξ αυτών σκοτωθεί από αστυνομικά πυρά. Ο νεκρός δράστης φέρεται να ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται ήδη στο σπίτι του, ανατολικά του Παρισίου, και πραγματοποιούν έρευνες.

Ο δεύτερος δράστης διέφυγε, γεγονός που πιθανόν να συνδέεται με ένα άλλο περιστατικό που σημειώθηκε λίγο αργότερα, και πάλι κοντά στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, με πυροβολισμούς, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα του Παρισιού στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως οι σταθμοί του μετρό στην γραμμή 1 κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παραμένουν κλειστοί.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης.

παρίσι

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters ανέφερε πως είδε ένα ελικόπτερο να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από το κεντρικό Παρίσι, σε μια κατά τα φαινόμενα επιχείρηση της αστυνομίας.

Η αστυνομία εκτιμά ότι πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ενώ σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη συνδικαλιστική ένωση των αστυνομικών, ο άτυχος αστυνομικός πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ βρισκόταν σε όχημα που ήταν σταματημένο σε κόκκινο φανάρι από διερχόμενο οδηγό.

ΠΑΡΙΣΙ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημά του και άρχισε να πυροβολεί με ένα καλάσνικοφ.

Πάντως, άλλες αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι πιθανόν να πρόκειται για απόπειρα ένοπλης ληστείας, ενώ εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εξακριβωθεί το κίνητρο των δραστών, αν και υπογράμμισε πως οι δράστες σκόπιμα έβαλαν στο στόχαστρο αστυνομικούς.

ΠΑΡΙΣΙ