Το συριακό λαό και τις περισσότερες αραβικές χώρες θα πλήξουν οι οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε ο Αραβικός Σύνδεσμος στη Δαμασκό, δήλωσε σήμερα πηγή της συριακής κυβέρνησης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι κυρώσεις του Συνδέσμου είναι πολιτικά υποκινούμενες και θα πλήξουν τον συριακό λαό, όχι μόνο την κυβέρνηση», δήλωσε η πηγή, «αυτές οι αποφάσεις είναι οδυνηρές και αξιολύπητες. Θα προσπαθήσουμε να τις ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας πραγματοποίησαν επιχειρήσεις σήμερα σε περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό αναζητώντας λιποτάκτες του στρατού και αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

«Έρευνες από σπίτι σε σπίτι γίνονται στην περιοχή κι έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 50», είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Ομαρ Ιντλίμπι, Σύρος ακτιβιστής που εδρεύει στο Λίβανο.

Οι συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν περιοχές στην επαρχία Χομς μετά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Περίπου 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες από τις δυνάμεις ασφαλείας σε ολόκληρη τη Συρία.