Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί συστήνει η αστυνομία της Αυστραλίας στους θαυμαστές  του Τζάστιν Μπίμπερ και τους γονείς τους, μετά την απαγγελία κατηγοριών για περισσότερα από 900 αδικήματα σεξουαλικής φύσης σε βάρος παιδιών κατά ενός άνδρα που υποδυόταν online τον διάσημο τραγουδιστή. Τρεις υποθέσεις αφορούν βιασμούς ενώ τα θύματά του φτάνουν τα 157 παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Η αστυνομία του Κουίνσλαντ έχει ήδη απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του 42χρονου άνδρα, για σοβαρές υποθέσεις κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας και για αποπλάνηση παιδιών κάτω των 16 ετών μέσω ίντερνετ και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters, εκτιμά πως ο άνδρας χρησιμοποιούσε μέσα όπως το Facebook και το Skype για να επικοινωνήσει με τα θύματά του ενώ ζητούσε από παιδιά φωτογραφίες τους, σε υποθέσεις που φτάνουν έως και δέκα χρόνια πίσω.

«Το γεγονός πως τόσα παιδιά πίστεψαν πως επικοινωνούσαν με τον Μπίμπερ δείχνει πως χρειάζεται να ξανασκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουμε τα παιδιά στο θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο» τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο 23χρονος Καναδός Τζάστον Μπίμπερ, που βρίσκεται σε περιοδεία στην Αυστραλία, έχει πάνω από 92 εκατομμύρια followers στα social media ενώ το Forbes τον κατέτασσε στις ισχυρότερες διασημότητες από το 2011 έως το 2013.