Επιθετική επιχείρηση ετοιμάζουν οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ με σκοπό την ανακατάληψη των δυτικών περιοχών της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το στρατιωτικό διοικητή των επιχειρήσεων, υποστράτηγο Αμπντούλ Αμίρ Ρασίντ Γιαράλα.

Η επιχείρηση αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες για την ανακατάληψη της δυτικής όχθης του Τίγρη ποταμού, σύμφωνα με δηλώσεις του υποστράτηγου στο τηλεοπτικό κανάλι «Mosuliya TV».

Ουσιαστικό ρόλο στην προετοιμασία της επιχείρησης έχουν παραστρατιωτικές σιιτικές ομάδες, που έχουν εκπαιδευτεί στο Ιράν και λαμβάνουν μέρος στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους. Οι στρατιωτικές αυτές ομάδες έγιναν επίσημα τμήμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ το 2016.

Ιρακινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χθες ότι η ανατολική πλευρά της Μοσούλης βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους, μετά από τη συμπλήρωση 100 ημερών πολεμικών συγκρούσεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.