Ο διευθυντής ενός σχολείου στην Ταϊβάν υπέβαλε την παραίτηση του έπειτα από την διεξαγωγή μιας παρέλασης με θέμα τους Ναζί στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία προκάλεσε κατακραυγή.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν τους μαθητές του σχολείου να φορούν στολές των Ναζί, κραδαίνοντας λάβαρα με την σβάστικα, με κάποια να γελούν και να χορεύουν κατά την διάρκεια της παρέλασης της Παρασκευής που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 62 ετών λειτουργίας του σχολείου.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ένας δάσκαλος επίσης συμμετείχε στην παρέλαση και εμφανίζεται να κάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό, στεκόμενος εντός ενός άρματος μάχης που είναι φτιαγμένο από χαρτόνι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

nazi

Καθώς οι μαθητές παρελαύνουν, ένας εκφωνητής λέει: «Έρχεται ο Χίτλερ, χαιρετίστε τον μαθητές, αλλιώς το άρμα θα σας συνθλίψει, ή θα οδηγηθείτε στον θάλαμο αερίων», ακούγεται στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Apple Daily.

Καθώς οι επικρίσεις κλιμακώνονταν, ο Τσενγκ Χσιαο μινγκ, διευθυντής του γυμνάσιου σχολείου Τσενγκ Τσιαο Μινκ στην πόλη Χσιντσού ζήτησε συγγνώμη που επέτρεψε η παρέλαση να πραγματοποιηθεί και υπέβαλε την παραίτηση του.

«Ζητώ συγγνώμη στα θύματα και στον κόσμο…», δήλωσε την Κυριακή, υποσχόμενος ότι θα επιβάλει κυρώσεις στους σχολικούς αξιωματούχους.

Το γραφείο οικονομικών και πολιτιστικών υποθέσεων του Ισραήλ στην Ταϊπέι με ανακοίνωση του καταδίκασε το «κακόγουστο» και «εξοργιστικό» περιστατικό.

Taiwan-Nazi-635x357

Η ντε φάκτο πρεσβεία της Γερμανίας στην Ταϊβάν με ανακοίνωση της ανέφερε ότι οι μαθητές απέτυχαν να κατανοήσουν ότι τα σύμβολα των Ναζί αντιπροσωπεύουν την ανθρώπινη απέχθεια και καταπίεση.

Το υπουργείο Παιδείας της Ταϊβάν επίσης ζήτησε συγγνώμη και κάλεσε το σχολείο να αναλάβει πρωτοβουλίες για να βελτιώσει την εκπαίδευση της Ιστορίας στους μαθητές που φοιτούν σε αυτό.

nazi2