Σαράντα έξι ολόκληρες ώρες μετά το σεισμό που συγκλόνισε την Κυριακή την Τουρκία, ένα βρέφος δεκατεσσάρων ημερών ανασύρθηκε ζωντανό μέσα από τα ερείπια ενός κτηρίου, σύμφωνα με δημοσιογράφο της τηλεόρασης του Reuters.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια μία έγκυος και τα δύο παιδιά της.

Με τον τελευταίο απολογισμό να ανεβάζει σε 366 τους νεκρούς από το σεισμό και περισσότερα από 2.262 κτήρια να έχουν καταρρεύσει, οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο και το τσουχτερό κρύο για να εντοπίσουν επιζώντες μέσα στα ερείπια.

Στο μεταξύ οι οικογένειες που πενθούν ετοιμάζονται σήμερα να θάψουν τους συγγενείς τους, ενώ άλλες συνεχίζουν να μένουν ξάγρυπνες, δίπλα στα χαλάσματα, παρακολουθώντας με αγωνία τις έρευνες.

Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος έχει διανείμει 13.000 σκηνές και ετοιμάζεται να προσφέρει προσωρινή στέγαση σε 40.000 σεισμοπαθείς, ενώ θα στείλει άλλες 12.000 σκηνές στην πόλη Βαν.

Με πόλη φάντασμα μοιάζει το κέντρο της Βαν, μιας πόλης ενός εκατομμυρίου κατοίκων, με σβηστά τα φώτα στα σπίτια, τα κτίρια, τους έρημους δρόμους. Η εικόνα της καταστροφής είναι ακόμη πιο εφιαλτική στην Έρτζις.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει χιονόπτωση για αύριο Τετάρτη στην περιοχή.

Το τουρκικό κράτος έχει στείλει εκατοντάδες διασώστες στην περιοχή, 145 ασθενοφόρα, έξι τάγματα του στρατού και ελικόπτερα-ασθενοφόρα.