Ένας Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η δικαιοσύνη θα ακολουθήσει το δρόμο της στην υπόθεση των τριών Αμερικανών περιπατητών που κρατούνται σε φυλακή του Ιράν εδώ και ένα χρόνο, προσθέτοντας ότι θα δικαστούν για «κατασκοπεία».

Ο Ιρανός εκπρόσωπος Τύπου της επιτροπής Εξωτερικών Θεμάτων του κοινοβουλίου Καζέμ Τζαλαλί έκανε αυτές τις δηλώσεις μία ημέρα μετά την έκκληση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να «απελευθερωθούν αμέσως» οι τρεις Αμερικανοί, που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχουν εργαστεί ποτέ για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης και δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα.

Θυμίζουμε ότι σήμερα, 31 Ιουλίου, είναι η πρώτη επέτειος από τη σύλληψη του Σέιν Μπάουερ, 27 ετών, της Σάρα Σουρντ, 31 ετών και του Τζος Φατάλ, 27 ετών, από τις ιρανικές αρχές κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

«Η περίπτωση των τριών Αμερικανών κατασκόπων ακολουθεί το δρόμο της προς τη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Τζαλαλί, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο IRNA και πρόσθεσε ότι οι τρεις Αμερικανοί μπήκαν στο Ιράν με «παράνομο τρόπο» και ότι θα δικαστούν σύμφωνα με το νόμο για κατασκοπεία.