Η 28χρονη Hemlata Singh από την Ινδία δεν είχε κάνει ούτε έναν υπέρηχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και θα γεννούσε στο σπίτι της. Καθώς όμως, παρά τις προσπάθειές της στον τοκετό, τα πράγματα δεν πήγαιναν όμως αναμενόταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Προς μεγάλη έκπληξη των γιατρών αλλά και της νέας μητέρας, γεννήθηκαν σιαμαία αγοράκια που μοιράζονται το ίδιο ήπαρ και μεγάλη ποσότητα του αίματός τους, αλλά έχουν ξεχωριστές καρδιές και πνεύμονες. Ωστόσο το ένα είναι πλήρως ανεπτυγμένο ενώ το άλλο, το λεγόμενο «παρασιτικό» δίδυμο, δεν έχει γεννητικά όργανα ούτε πόδια και ο κορμός του μοιάζει να βγαίνει από το σώμα του αδελφού του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail οι γιατροί εκτιμούν πως θα μπορέσουν να διαχωρίσουν τα μωρά αλλά η εγχείρηση θα είναι ρίσκο.

Ο Δρ Anurag Singh, Καθηγητής Παιδιατρικής στο νοσοκομείο, δήλωσε πως η περίπτωση των εν λόγω διδύμων είναι σπάνια περίπτωση παρασιτικών διδύμων αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα μπορέσει να γίνει σύντομα ο διαχωρισμός τους.

«Είναι αναμφίβολα μια σπάνια περίπτωση παρασιτικού διδύμου που το δεύτερο μωρό δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο. Ευτυχώς έχουν ξεχωριστές καρδιές αλλά μοιράζονται τη μαστική αρτηρία. Αυτό περιπλέκει την επέμβαση αλλά οι πιθανότητες να σωθεί το μωρό είναι υψηλές επειδή είναι υγιές», τόνισε. «Παρακολουθούμε την κατάσταση του δυνατού μωρού και με τη βοήθεια καρδιολόγου θα προγραμματίσουμε την επέμβαση, μόλις η κατάστασή τους σταθεροποιηθεί».

Τα παρασιτικά δίδυμα είναι συνήθως αποτέλεσμα της καθυστέρησης στον διαχωρισμό των εμβρύων στη σύλληψη και σχηματίζονται όταν το ένα έμβρυο κυριαρχεί στην ανάπτυξη πολλές φορές σε βάρος του άλλου. Το ένα είναι ατελώς ανεπτυγμένο ή πλήρως εξαρτώμενο στις σωματικές λειτουργίες του πλήρως ανεπτυγμένου εμβρύου.

Τα παρασιτικά δίδυμα είναι σπάνιες περιπτώσεις και πιστεύεται πως η πιθανότητά τους είναι μία στο ένα εκατομμύριο.

paosdiaui4 paosdiaui3 paosdiaui2 paosdiaui1