Αποσυνδεδεμένη από τον έξω κόσμο και επανασυνδεδεμένη με τη φύση, η κοινότητα που θα δείτε στις φωτογραφίες έχει κάτι ξεχωριστό.

Πρόκειται για μια πολιτεία με δεντρόσπιτα στην καρδιά του τροπικού δάσους. Προσφέροντας μια πραγματικά μοναδική εμπειρία, καθώς οι μνήμες από αυτό το μέρος μένουν στο μυαλό του επισκέπτη για μια ζωή.

Το ιδιαίτερο αυτό χωριό εκτείνεται σε μια περιοχή περίπου 600 στρεμμάτων και η ιδέα της δημιουργίας του ανήκει σε ένα ζευγάρι που γνώρισε και ερωτεύτηκε τα άγρια δάση της Κόστα Ρίκα.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η χλωρίδα, η πανίδα και η ανθρώπινη παρουσία σε αυτό το μέρος δένουν αρμονικά, προσφέροντας μια ζωή λιγότερο συνηθισμένη.

Ουσιαστικά είναι μια ιδιωτική κοινότητα μέσα στο τροπικό δάσος, αποτελεί μια ξεχωριστή γειτονιά στον πλανήτη και οι κάτοικοι δηλώνουν πως λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το σεβασμό και την προστασία της φύσης.

Σήμερα στο χωριό έχουν δημιουργηθεί πάνω από δώδεκα δεντρόσπιτα, κάποια που έχουν δημιουργηθεί προσφέρονται για ενοικίαση, ενώ αρκετά αγροτεμάχια διατίθενται προς πώληση ώστε να μεγαλώσει η κοινότητα.

Οι επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα το χωριό, μπορούν να νοικιάσουν ένα δεντρόσπιτο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν διαθέτουν τις πολυτέλειες που έχουν άλλα καταλύματα. Ωστόσο το ζευγάρι που δημιούργησε την κοινότητα προσφέρει ίντερνετ και άλλες ευκολίες για τους επισκέπτες.

Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων εξάλλου βρίσκεται η κοντινότερη πόλη που μπορεί να προσφέρει ό,τι χρειάζονται οι μόνιμοι κάτοικοι της κοινότητας, αλλά και οι τουρίστες.

Πολλά τμήματα του Finca Bellavista έχουν καθαριστεί και χρησιμοποιούνται για ξυλεία, για τη δημιουργία βοσκοτόπων και για καλλιέργειες, ενώ οι κάτοικοι έχουν αναλάβει την αναδάσωση και την αναγέννηση των εδαφών όπου αυτό χρειάζεται.

Οι εικόνες που έρχονται από εκεί είναι σίγουρα μαγικές και σε ταξιδεύουν. Μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού…

dentrospita5 dentrospita4 dentrospita3 dentrospita2 dentrospita1 dentrospita7 dentrospita8 dentrospita9 dentrospita10 dentrospita6