Ένας ιταλός δικηγόρος αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της αεροπορικής εταιρείας Emirates καθώς, όπως λέει, αναγκάστηκε να καθίσει δίπλα σε έναν υπέρβαρο άνθρωπο, σε μια πτήση 9 ωρών, στην οικονομική θέση.

Ο δικηγόρος, ονόματι Giorgio Destro, υποστηρίζει ότι η πτήση του από το Κέιπ Τάουν προς το Ντουμπάι ήταν μια ταλαιπωρία λόγω ενός υπέρβαρου επιβάτη, του οποίου το σώμα «ξεχείλιζε» από το κάθισμά του, στο Boeing 777 με το οποίο ταξίδευαν.

Ο άντρας αποφάσισε μάλιστα να τραβήξει και να δημοσιεύσει μια selfie που τον δείχνει στο κάθισμα του, δίπλα στον, αγνώστων στοιχείων, άνδρα ο οποίος είχε τη μεσαία θέση. Ο δικηγόρος από την Πάδοβα ανέφερε στην αγωγή του ότι υπέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης τον περασμένο Ιούλιο και ενημερώθηκε από το πλήρωμα θαλάμου επιβατών ότι δεν θα μπορούσε να αλλάξει θέση επειδή η πτήση ήταν πλήρης, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Mattino Padova.

Όπως λέει ο ίδιος, σε όλη τη διάρκεια της πτήσης ήταν στριμωγμένος και πήγαινε στα καθίσματα των αεροσυνοδών όποτε αυτά ήταν ελεύθερα. Ισχυρίζεται επίσης ότι πετάει συχνά με τη συγκεκριμένη εταιρεία και ότι είναι χρυσό μέλος του προγράμματος των τακτικών επιβατών, πράγμα που του παρέχει συγκεκριμένα προνόμια.

Προσθέτει επίσης ότι η εταιρεία αρνήθηκε να του ζητήσει συγγνώμη ή να του δώσει κάποια αποζημίωση κι εκείνος τώρα πηγαίνει την υπόθεση στο δικαστήριο, ζητώντας 2.400 λίρες ως αποζημίωση για την ταλαιπωρία του. Θέλει ουσιαστικά επιστροφή του κόστους του εισιτηρίου του και ένα επιπλέον ποσό ως «συγγνώμη» για την πτήση κατά την οποία ταλαιπωρήθηκε.

Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό λέγοντας ότι είναι μια υπόθεση που έχει νομική εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή.