Σε συναγερμό βρίσκεται η Νέα Υόρκη μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι και προκάλεσε τον τραυματισμό 29 ανθρώπων, εκ των οποίων τον έναν σοβαρά.

«Η έκρηξη σημειώθηκε στις 20:30, τοπική ώρα, (03:30 ώρα Ελλάδας) στην 23η οδό, μεταξύ της 6ης και 7ης λεωφόρου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας της Πίτερ Ντόναλντ.

Η έκρηξη, την οποία ένας κάτοικος χαρακτήρισε «εκκωφαντική», σημειώθηκε έξω από το οίκημα Associated Blind Housing στο 135 W. 23ο Δρόμο. Το οίκημα προσφέρει στέγη, εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες στους τυφλούς.

Manhattan1

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, έκανε λόγο για «μια εκ προθέσεως ενέργεια» που όμως δεν σχετίζεται με τρομοκρατία. Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ο οποίος δήλωσε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις διεθνούς τρομοκρατία. «Ωστόσο είναι πολύ νωρίς για την πορεία της έρευνας», πρόσθεσε ο Κουόμο στους δημοσιογράφους καθώς βρισκόταν κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Η έκρηξη φαίνεται πως σημειώθηκε από μια συσκευή τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό σκεύος, πιθανότατα μια χύτρα ταχύτητας, ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στο μηχανικό υπήρχε συνδεδεμένο ένα κινητό τηλέφωνο. Και μια δεύτερη συσκευή η οποία δεν εξερράγη βρέθηκε μερικά τετράγωνα μακριά.

Manhattan7

Το συμβάν έρχεται την ώρα που η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται να υποδεχτεί αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κι ενώ περίπου άλλοι 1.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην πόλη «προληπτικά», δήλωσε ο Κουόμο.

Manhattan4

Τη στιγμή της έκρηξης κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, με το βίντεο να δείχνει τους ανθρώπους να τρέχουν αλλόφρονες να σωθούν.

Manhattan3 Manhattan5 Manhattan6