Η εκεχειρία που επιτεύχθηκε στη Συρία με πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της Ρωσίας τηρείται σε γενικές γραμμές στο Χαλέπι, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Μόσχα έχει στείλει αναγνωριστικό εξοπλισμό στο Χαλέπι ώστε να εντοπίζονται και να καταστέλλονται απόπειρες παραβίασης της εκεχειρίας, δήλωσε ο αντιστράτηγος Βίκτορ Ποζνίχιρ.

«Οι κυβερνητικές δυνάμεις έπαυσαν πυρ, εκτός από τις ζώνες όπου δρουν το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νόσρα» (έχει πλέον μετονομαστεί σε Μέτωπο Φάταχ αλ Σαμ), ανέφερε ο Ποζνίχιρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι σύροι αντάρτες έχουν παραβιάσει την εκεχειρία 23 φορές, κυρίως στο Χαλέπι, τη Δαμασκό και τη Χάμα. Ο αντιπτέραρχος Σεργκέι Κοπίτσιν, ο εκπρόσωπος του κέντρου συμφιλίωσης για τη Συρία που εδρεύει στη βάση Χμεϊμίν, υποστήριξε ότι στο Χαλέπι έγιναν πέντε παραβιάσεις από τους αντάρτες κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 10.

Οι Ρώσοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τον οδικό άξονα του Καστέλο, απ’ όπου θα μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι, όμως διευκρίνισαν ότι απόψε το βράδυ θα παραδώσουν τις θέσεις τους στους εκπροσώπους της Ερυθράς Ημισελήνου.