Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε στην επαρχία Πουντζάμπ του ανατολικού Πακιστάν με αποτέλεσμα 34 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν 65, οι περισσότεροι από τους οποίους μαθητές.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, τα παιδιά που επέβαιναν στο σχολικό, όλα μαθητές ιδιωτικού σχολείου, επέστρεφαν από το θέρετρο Μάρι Χιλ στην πόλη Φαϊσαλαμπάντ.

«Το δυστύχημα προκλήθηκε από βλάβη στα φρένα. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και σε μία στροφή το σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε» δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας στην Φαϊσαλαμπάντ. Ο ίδιος είπε τα θύματα είναι 30 μαθητές, δύο δάσκαλοι, ο οδηγός και ο συνοδηγός.

«Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς περισσότεροι από 21 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση» πρόσθεσε ο Σαντίκ.

Ένας τραυματισμένος μαθητής ονόματι Σανγκράϊζ δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι στο λεωφορείο επέβαιναν 110 άνθρωποι, ενώ είχε χωρητικότητα για 70.

Οι γονείς και οι συγγενείς των παιδιών συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο ζητώντας τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος.