Μια ομάδα κινέζων συνταξιούχων αποδεικνύουν ότι η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός όταν πρόκειται για τη φυσική κατάσταση.

Κάθε πρωί, οι λάτρεις της γυμναστικής, τους οποίους τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν «Kung Fu παππούδες» εξασκούνται με ακροβατικές επιδείξεις στο πάρκο του Ναού του Παραδείσου, στο Πεκίνο. Η απίστευτη δύναμή τους και η ευελιξία τους μπορούν να βάλουν «κάτω» πολλούς νεότερους σε ηλικία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror.

Οι πρωινές και οι απογευματινές ασκήσεις στο πάρκο είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για να εξασκηθούν οι συνταξιούχοι στην Κίνα. Αυτοί οι άνδρες που είναι ηλικίας κοντά στα 60 και στα 70 μαζεύονται στο πάρκο και κάνουν ασκήσεις είτε με τον ήλιο, είτε με τη βροχή, όπως αναφέρει η People’s Daily Online.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εργαζόμενοι σε κανονικές εργασίες και άρχισαν να κάνουν γυμναστική σε καθημερινή βάση μετά τη συνταξιοδότησή τους. Κάθε μια από τις ομάδες έχει τη δική της ειδικότητα.

Ένας από τους συνταξιούχους, με το όνομα Geng Zhi, μπορεί να γυρίσει τον εαυτό του ανάποδα και να κάνει μια εντυπωσιακή διάταση. Ο 67χρονος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εργαζόταν στη γραμμή συναρμολόγησης σε ένα εργοστάσιο με εξαρτήματα αυτοκινήτων. Ο ίδιος παραδέχεται ότι πριν την συνταξιοδότησή του δεν έκανε καθόλου γυμναστική, αλλά τα τελευταία χρόνια τον αποκαλούν «Spiderman». Είναι σε θέση να κρεμιέται κάνοντας δύσκολα ακροβατικά και γι΄αυτό τον αποκαλούν, όπως και τους άλλους συνταξιούχο-λάστιχο.

Ένας άλλος συνταξιούχος εντυπωσιάζει με τον τρόπο που χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό. Αιωρείται σε μια οριζόντια γραμμή και τραβάει όλα τα βλέμματα. Μερικοί από τους άνδρες μάλιστα είναι τόσο παθιασμένοι με το χόμπι που ξοδεύουν μια ώρα για να περάσουν μέσα από την πόλη και να φτάσουν στο πάρκο κάθε πρωί.

Δείτε φωτογραφίες από τα ακροβατικά τους…

kinz1 kinz2 kinz3 kinz4 kinz5 kinz6 kinz7 kinz8 kinz10kinz9