Πέρασαν σχεδόν οκτώ μήνες από το αιματοκύλισμα στο Bataclan στο Παρίσι και οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ακόμα σοκάρουν καθώς τα θύματα φαίνεται να έζησαν την απόλυτη κτηνωδία στα χέρια των τζιχαντιστών.

Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που επιτέθηκαν στο Μπατακλάν τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι δεν σκότωσαν μόνο πλήθος ανθρώπων αλλά προχώρησαν και σε αποτρόπαιες πράξεις βασανισμού στον δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Πρόκειται για φρικιαστικές λεπτομέρειες που έβγαλε στην επιφάνεια η έκθεση της γαλλικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που έχει επιφορτιστεί με την έρευνα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο τον Νοέμβριο του 2015 στη Γαλλία.

Οι μακελάρηδες δε δίστασαν να βγάλουν ακόμη και τα μάτια των θυμάτων τους αλλά και να τα ευνουχίσουν. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει,  «Τους έκοψαν τους όρχεις για να τους βάλουν στο στόμα των θυμάτων».

Η σχετική έρευνα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι, πολλά από τα ανθρώπινα μέλη που είχαν ακρωτηριάσει οι τζιχαντιστές, βρέθηκαν στον δεύτερο όροφο του θεάτρου.

«Σε πολλούς έβγαλαν τα μάτια και άλλους τους ευνούχισαν. Τους έκοψαν τους όρχεις για να τους βάλουν στο στόμα των θυμάτων», αναφέρεται στην έκθεση.

Ορισμένα από τα σώματα των θυμάτων βρέθηκαν αποκεφαλισμένα, ξεκοιλιασμένα και ακρωτηριασμένα, σύμφωνα με μία σχετική μαρτυρία.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής και βουλευτής των Συντηρητικών Georges Fenech, είπε πως ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων ανέφερε ότι βρήκε ότι ο γιος του, που έπεσε νεκρός στο Μπατακλάν, βρέθηκε διαμελισμένος και ευνουχισμένος, ενώ τα γεννητικά του όργανα είχαν τοποθετηθεί στο στόμα του.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, υπήρχαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης ορισμένων θυμάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις οι τρομοκράτες αφαίρεσαν ακόμη και μάτια.

Ο ερευνητής Κριστιάν Σεν κατέθεσε πως ορισμένα από τα πτώματα που βρέθηκαν στο Μπατακλάν ήταν ακρωτηριασμένα από τις εκρήξεις και τα όπλα. Πολλοί από τους αστυνομικούς δεν κρατήθηκαν. Έκαναν εμετό αντικρίζοντας το θέαμα…

ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ ΠΑΡΙΣΙ