«Μεγάλη ανησυχία» εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, για το ενδεχόμενο μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας να βρίσκονται και Γερμανοί.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τα γερμανικά ΜΜΕ, δεν αποκλείεται ανάμεσα στα θύματα να βρίσκονται δύο μαθητές και μία δασκάλα, ωστόσο ο κ. Ντε Μεζιέρ δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία.

«Πρέπει, δυστυχώς, να θεωρήσουμε ότι βρίσκονται και Βερολινέζοι μεταξύ των θυμάτων», δήλωσε ο δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας, Μίχαελ Μούλερ και πρόσθεσε ότι πολλές σχολικές τάξεις είχαν επιλέξει τη Νίκαια ως προορισμό για την εκδρομή της αποφοίτησής τους.

Επίσης, ο κ. Ντε Μεζιέρ επεσήμανε ότι οι γερμανικές Αρχές συνδράμουν τις γαλλικές στη φύλαξη των εσωτερικών συνόρων και είναι έτοιμες να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια τους ζητηθεί. «Στεκόμαστε μαζί στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, κατά των εχθρών των ανοιχτών, ελεύθερων κοινωνιών μας. Απαιτούνται προσοχή και εγρήγορση, αλλά όχι φόβος και αγωνία», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών επικαιροποίησε την ταξιδιωτική οδηγία του για τους Γερμανούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Γαλλία, καλώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας και να παρακολουθούν τις εξελίξεις από τα ΜΜΕ.

Ο ασκών χρέη υπουργού Εσωτερικών στην Ισπανία δήλωσε σήμερα πως οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι γαλλικές και οι ισπανικές υπηρεσίες πληροφοριών για τις επιθέσεις στη Νίκαια δείχνουν προς την κατεύθυνση μιας ενέργειας των τζιχαντιστών.

«Είναι μια ωμή επίθεση η οποία, παρότι δεν έχει αναληφθεί ευθύνη, φαίνεται να αποτελεί μέρος της επίθεσης της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας και σ’ αυτό οι υπηρεσίες πληροφοριών μας συμπίπτουν με τις γαλλικές υπηρεσίες», δήλωσε ο Χόρχε Φερνάντες Ντίας στους δημοσιογράφους.

Επίσης η Ισπανία θα εντείνει τους ελέγχους στις περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και σε εκδηλώσεις όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων ενώ θα διατηρήσει τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας στα σύνορα με τη Γαλλία που είχαν τεθεί σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Euro 2016), πρόσθεσε ο ίδιος.