Ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στο Ντάλας, όπου 5 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και άλλα επτά τραυματίστηκαν, αναγνωρίστηκε, όπως μετέδωσαν πολλά αμερικανικά μμε, ως ο Μάικα Τζόνσον.

Ο νεαρός άνδρας ηλικίας 25 ετών διέμενε στο Μεσκίτ, ένα προάστιο του Ντάλας, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS News και NBC News.

Τον 25χρονο σκότωσαν τα ξημερώματα άνδρες των ειδικών δυνάμεων αφού ο φερόμενος ως δράστης οχυρώθηκε σε ένα κτίριο της πόλης.

O αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Μάικα Εξέιβιερ Τζόνσον, ο οποίος σύμφωνα με πηγές έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο Ντάλας σκοτώνοντας 5 αστυνομικούς, υπηρέτησε στο Σώμα Εφέδρων του αμερικανικού στρατού ξηράς και υπηρέτησε στο Αφγανιστάν από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014, γνωστοποίησε σήμερα το Πεντάγωνο.

Όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ο Τζόνσον υπηρέτησε στον στρατό από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2015 και είχε ειδικότητα σε ξυλουργικές και οικοδομικές εργασίες στην 420ή Ταξιαρχία Μηχανικού που έχει βάση στο Τέξας.

 

ΝΤΑΛΑΣ