Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη ένας 52χρονος ύποπτος μετά την επίθεση που σημειώθηκε στο Μπίρστολ, κοντά στο Λιντς της βόρειας Αγγλίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά μια γυναίκα που, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι η βουλευτίνα του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ.

«Στις 12.53 (14.53 ώρα Ελλάδας) σήμερα, η αστυνομία ενημερώθηκε για ένα επεισόδιο στη Μάρκετ Στριτ του Μπίρστολ όπου μια γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών υπέστη σοβαρά τραύματα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση» σημειώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας του Δυτικού Γιορκσάιρ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 52χρονο, συνεχίζει η ανακοίνωση, χωρίς να επιβεβαιώνει τα στοιχεία του θύματος. Αδιευκρίνιστα παραμένουν και τα αίτια της επίθεσης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε την ανησυχία του για τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η Τζο Κοξ πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε από έναν ένοπλο. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την Τζο και την οικογένειά της», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι είναι «σε κατάσταση σοκ» από την είδηση της επίθεσης σε βάρος της Κοξ.