«Η επέμβαση ολοκληρώθηκε χωρίς επιπλοκές. Από τεχνικής πλευράς, όλα πήγαν όπως περιμέναμε», δήλωσε ο καρδιοχειρουργός Οττάβιο Αλφιέρι, ο οποίος εγχείρισε σήμερα τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο νοσοκομείο Σαν Ραφφαέλε του Μιλάνου. Ο Μπερλουσκόνι υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς, η οποία διήρκεσε τέσσερις ώρες, για την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας.

«Η επέμβαση πήγε όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει», πρόσθεσε ο Αλμπέρτο Τζανγκρίλλο, προσωπικός γιατρός του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού. Ο «πρώην Καβαλιέρε» από το χειρουργείο μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, απ’ την οποία αναμένεται να εξέλθει σε περίπου σαράντα οκτώ ώρες. Στο πλευρό του βρίσκεται η σύντροφός του, Φραντσέσκα Πασκάλε, ενώ το νοσοκομείο επισκέφθηκαν, σήμερα, τα δυο μεγαλύτερα παιδιά του, Μαρίνα και Πιερσίλβιο και ο μικρότερος αδελφός το, Πάολο.

«Ο Σίλβιο είναι δυνατός και θα ξεπεράσει και αυτή την δυσκολία», είχε προβλέψει νωρίς σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του τηλεοπτικού ομίλου της οικογένειας Μπερλουσκόνι, Φεντέλε Κονφαλονιέρι.