Όχι ένας, αλλά δύο βασιλικοί φρουροί στη Βρετανία, λιποθύμησαν κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 90α γενέθλια της Ελισάβετ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης είχε δηλώσει σχετικά: «Επιβεβαιώνουμε το γεγονός ότι μέλος της RAF Regiment  που συμμετείχε στους εορτασμούς των γενεθλίων της Βασίλισσας λιποθύμησε στον Καθεδρικό του Αγ. Παύλου. Το άτομο συνήλθε και επέστρεψε στα καθήκοντά του».

Ξεκάθαρα, δεν πρόκειται για σύμπτωση, σημειώνει το inverse.com και επιχειρεί να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα: «Γιατί αυτοί οι άνθρωποι λιποθυμούν;»

Ορθοστασία για πολλή ώρα

GuardsmanFaints3

Η λιποθυμία είναι μια απώλεια συνείδησης εξαιτίας της μειωμένης ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο. Σχεδόν πάντα συμβαίνει ενώ στεκόμαστε όρθιοι. Οι φρουροί του Μπάκιγχαμ στέκονται όρθιοι για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ζέστη και υγρασία

Τις ημέρες των λιποθυμιών, κατά τους εορτασμούς, η θερμοκρασία στο Λονδίνο ήταν πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου. Μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα ψηλή, όμως το Λονδίνο είναι ένα μέρος με μεγάλη υγρασία, με τη μέτρηση να δίνει 75%. Η ζέστη λοιπόν σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία της πόλης δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ενδυμασία

GuardsmanFaints2

Οι στολές και το καπέλο είναι ιδιαίτερα βαριά. Έτσι πίσω από αυτά τα περιστατικό κρύβεται ο συνδυασμός της στρατιωτικής ενδυμασίας σε συνδυασμό με τη ζέστη.

Επιπλέον λόγοι

Άλλοι λόγοι που συμβάλουν στα δυσάρεστα αυτά περιστατικά, είναι η αφυδάτωση, η μη πρόσληψη τροφής (το άδειο στομάχι για αρκετή ώρα), ο φόβος, το άγχος, ο σωματικός πόνος, το στρες, η κληρονομικότητα σε λιποθυμικά επεισόδια και κάποια οργανική πάθηση.