Ένας ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε κι άλλοι 3 τραυματίστηκαν σε μια επίθεση με χρήση όλμων στο ανατολικό τμήμα της χώρας που εξαπέλυσαν αυτονομιστές, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός, σε ένα ακόμη βίαιο επεισόδιο στη γραμμή του μετώπου, παρά την εκεχειρία που βρίσκεται σε ισχύ.

«Ένας ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών», δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων, ο Αντρίι Λισένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιώτες αυτοί δέχθηκαν επίθεση με όλμους κοντά στην Αντιίβκα, μια πόλη η οποία βρίσκεται περίπου 10 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας των αυτονομιστών, του Ντονέτσκ. «Η Αντιίβκα παραμένει ένας από τους πιο θερμούς τομείς στην περιφέρεια του Ντονέτσκ», επισήμανε ο Λισένκο.

Παρά τις διάφορες εκεχειρίες που έχουν συναφθεί, σποραδικές αιματηρές συγκρούσεις καταγράφονται συχνά κατά μήκος της γραμμής του μετώπου.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ο γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, υπογράμμισαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης πως η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζει να είναι «περίπλοκη», σύμφωνα με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ουκρανική προεδρία.

Η ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο στρατό και τους φιλορώσους αυτονομιστές στα ανατολικά, έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 9.300 ανθρώπους και έχει αναγκάσει 1,5 εκατομμύριο άλλους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από τον Απρίλιο του 2014. Σύμφωνα με το Κίεβο και τη Δύση, οι αυτονομιστές υποστηρίζονται στρατιωτικά από τη Ρωσία, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.