Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος εντοπίσθηκαν σε απόσταση 200- 230 μιλίων νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του FIR της Αιγύπτου, από αιγυπτιακό αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των των αιγυπτιακών αερογραμμών.

Η πτήση MS804 της EgyptAir είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία, συνολικά 66 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος, από τους οποίους οι 56 ήταν επιβάτες.

Τουρκικά, ελληνικά και γαλλικά αεροσκάφη καθώς και μια ελληνική φρεγάτα συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο κατέπεσε στη Μεσόγειο ανοικτά της Καρπάθου με 66 επιβαίνοντες, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα μέσα αναπτύχθηκαν νότια/νοτιοανατολικά της Καρπάθου, διευκρίνισε ο πλοίαρχος Ντιντιέ Πιατόν, διευκρινίζοντας πως «προβλέπονται και άλλα μέσα ανάλογα με τις ανάγκες που θα εκφράσουν οι αιγυπτιακές αρχές», οι οποίες συντονίζουν τις έρευνες.

Σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις «υπάρχει μια πρώτη φάση έρευνας επιφανείας για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, των επιβατών και στη συνέχεια μια επόμενη φάση έρευνας για τον εντοπισμό υποθαλάσσιων συντριμμιών και μαύρων κουτιών για τα οποία μπορεί να κληθούν να επέμβουν ειδικά μέσα όπως υποβρύχια», είπε.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αποσταλούν γρήγορα μέσα ώστε η περιοχή των ερευνών να περιοριστεί όσο γίνεται περισσότερο», πρόσθεσε.

Το αεροσκάφος της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο με 66 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 30 Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι, κατέπεσε σήμερα στη Μεσόγειο αφού είχε εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ για λόγο που παραμένει άγνωστος. Καμία υπόθεση (δυστύχημα ή τρομοκρατική επίθεση) δεν έχει αποκλειστεί.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου δήλωσε πως είναι πιο πιθανό μια τρομοκρατική επίθεση να ευθύνεται για την πτώση του αεροπλάνο της EgyptAir, το οποίο αγνοείται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από ό,τι μια τεχνική βλάβη.

Δεν γνωρίζουμε να υπήρχαν οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των επιβατών της πτήσης αλλά διεξάγονται περαιτέρω έλεγχοι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός δήλωσε ωστόσο πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα όσον αφορά τους λόγους της εξαφάνισης του αεροσκάφους.

sid11 sid22