Μέσα στο αυτοκίνητό του αποφάσισε να δολοφονήσει την πολυαγαπημένη του σύζυγο ο 31χρονος Kashif Baig επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εκείνη άρχισε να βγάζει δέσμες φωτός από τα μάτια της. Έτσι, ο άντρας, φοβούμενος για τη ζωή του, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη γυναίκα ενώ ο πατέρας του βρισκόταν στο τιμόνι και τους οδηγούσε σπίτι.

Ο Mumtaz Baig προσπάθησε να σταματήσει τον γιο του όμως υπό την απειλή όπλου συνέχισε να οδηγεί. Όταν έφτασαν όμως σπίτι ο άντρας ενημέρωσε την αστυνομία για το τι είχε συμβεί. Ο άντρας συνελήφθη πέρυσι και παρόλο που αρχικά πρόβαλε αντίδραση όταν είδε τους αστυνομικούς,  στη συνέχεια παραδέχτηκε την αποτρόπαιη πράξη του.

Ο ψυχίατρος που παρακολουθεί τον 31χρονο δράστη το τελευταίο χρονικό διάστημα δήλωσε: «Νόμιζε ότι τη γυναίκα του την είχε κυριεύσει ο σατανάς. Πίστευε ότι από τα μάτια της έβγαιναν δέσμες φωτός και φοβήθηκε για τη ζωή του. Όταν επιτέθηκε νόμιζε πως αντιμετώπιζε το σατανά».

Το θύμα, ονόματι Shehlah παντρεύτηκε στο Πακιστάν το 2007 και μετανάστευσε στην Αγγλία ένα χρόνο αργότερα. Είχε πτυχίο στην πληροφορική και δίδασκε σε σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης πάντως αποκαλύφτηκε ότι ο άντρας έπασχε από σχιζοφρένεια ήδη από το 2002 και έπαιρνε ψυχοφάρμακα, τα οποία σταμάτησε πέντε μήνες πριν δολοφονήσει τη σύζυγό του.