Το παράξενο πουρμπουάρ που άφησε ένας μουσικός σε μπαρ

Καλύτερο κι από χρήματα


ΚΟΣΜΟΣ
22:19
22/04/2016
Το παράξενο πουρμπουάρ που άφησε ένας μουσικός σε μπαρ
1
loading

Το πουρμπουάρ αποτελεί πάντα ευπρόσδεκτο για τους εργαζόμενους σε καταστήματα εστίασης, καφετέριες και μπαρ. Ωστόσο, αυτή τη φορά η έκπληξη των υπαλλήλων και των ιδιοκτητών ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Ο μουσικός που επισκέφτηκε το φημισμένο μπαρ Dead Rabbit στη Νέα Υόρκη άφησε κάτι διαφορετικό από χρήματα. Οι ιδιοκτήτες, δύο άνδρες από το Μπέλφαστ, βρήκαν έκπληκτοι μια σελίδα με χειρόγραφες μουσικές νότες τις οποίες άφησε ο πελάτης αντί χρηματικού ποσού. Ο συνθέτης, ένας μουσικός της τζαζ, γεννημένος στο Πίτσμπεργκ, με το όνομα Joel Forrester, όπως αποδείχτηκε έγραψε το μικρό κομμάτι προς τιμήν του βραβευμένου μπαρ. Παράλληλα με τις μουσικές νότες, έγραψε στο χαρτί «Κομμάτι για το Dead Rabbit», το όνομά του και την ημερομηνία. Οι ιδιοκτήτες, έσπευσαν άμεσα να μοιραστούν την ιδιαίτερη ανακάλυψή τους στο Facebook, και έκαναν έκκληση σε κάποιον που ξέρει από νότες να δώσει τα φώτα του.

pourboire2

Οι δύο άνδρες, επιπλέον, προσφέρθηκαν να κεράσουν όποιον θα μπορούσε να το μετατρέψει σε μουσική και να τους το πάει. «Αυτό ήταν πολύ γλυκό εκ μέρους του, δεν ήταν;» έγραψε ο ένας εκ των δύο και ζήτησε απ' όποιον μπορεί να το αποδώσει και να τους πει πώς ακούγεται.

Φυσικά, η δημοσίευση τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών χρηστών στο Facebook κι ένας μουσικός με το όνομα Eoin O'Callaghan απάντησε με τον ήχο που παράγουν οι νότες που άφησε ο συνθέτης. Ο ίδιος μάλιστα, ο οποίος είναι γνωστός στους μουσικούς κύκλους κι έχει ακόμη και δική του δισκογραφική εταιρεία, αναγνώρισε ότι το χειρόγραφο είναι αυθεντικό κι όχι μια απάτη. Αποκάλυψε ότι επρόκειτο για ένα απλό και σύντομο κομμάτι, το οποίο έπαιξε στο πιάνο του και το ηχογράφησε με το κινητό του.

Δεν είναι γνωστό αν το μπαρ θα χρησιμοποιήσει τώρα με κάποιο τρόπο τη μελωδία που είναι αφιερωμένη στο μαγαζί τους αλλά είναι σίγουρα ένα πουρμπουάρ που δε θα ξεχάσουν ποτέ.

Ακούστε τη μελωδία του συνθέτη...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar papaki1280

    Που 'σαι, Newsbeast? Τσίμπα άλλο ένα δικό μου mail διαμαρτυρίας προς την Θεοχαράκης ότι βάζετε την διαφήμισή του χωρίς δυνατότητα ρύθμισης της έντασης και μας σπάτε τα νεύρα.
    Έχετε που έχετε υποχρεωτική την διαφήμιση (χωρίς δυνατότητα skip μετά από λίγα δευτερόλεπτα - όπως σε όλο το πολιτισμένο internet), αλλά όσο συνεχίζετε να μην επιτρέπετε ούτε το volume control, τόσο θα στέλνω mail διαμαρτυρίας στους πελάτες σας.
    ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει