Η Αλγερία ενέκρινε την είσοδο στο έδαφός της τριών παιδιών και της συζύγου του Μουαμάρ Καντάφι «για αυστηρά ανθρωπιστικούς λόγους», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ τόνισε ότι είναι ενήμεροι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πού βρίσκονται τα τρία παιδιά που μπήκαν στην Αλγερία, η Αΐσα, ο Μοχάμεντ και ο Χάνιμπαλ, καθώς και η Σάφια, η δεύτερη σύζυγος του λίβυου ηγέτη, ούτε απάντησε άμεσα στην ερώτηση σχετικά με το αίτημα που διατυπώθηκε από το λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο για την επιστροφή τους στη Λιβύη.

Την ίδια στιγμή έντονη είναι η φημολογία ότι η Αΐσα, η κόρη του Μουάμαρ Καντάφι, γέννησε πολύ νωρίς σήμερα ένα κοριτσάκι στην Αλγερία, όπου μπήκε χθες Δευτέρα μαζί με δύο αδελφούς της και τη μητέρα της.

«Η Αΐσα γέννησε πολύ νωρίς σήμερα το πρωί. Έκανε ένα κοριτσάκι. Μητέρα και κόρη είναι πολύ καλά στην υγεία τους», δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Όταν το αλγερινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες την άφιξη της οικογένειας Καντάφι στην Αλγερία, ένα μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, ο Μοχάμεντ Αλ-Αλάγκι, είχε δηλώσει: «Θα ζητήσουμε από την Αλγερία να τους ξαναστείλει στη Λιβύη».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης των εξεγερμένων, Μαχμούντ Σάμαμ, η Αλγερία αποτελεί πέρασμα προκειμένου να μεταβούν σε άλλη χώρα.

«Ζητούμε απ’ όλες τις χώρες να καταλάβουν πως η διάσωση της οικογένειας του Καντάφι δεν είναι μια πράξη που χαιρετίζουμε ούτε που καταλαβαίνουμε», δήλωσε ο Σάμαμ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Θέλουμε να επιστρέψουν αυτά τα πρόσωπα», επανέλαβε. «Εγγυόμαστε μια δίκαιη δίκη, κατηγορούνται ότι διέπραξαν εγκλήματα διαφόρων τύπων, θα τους δώσουμε το τεκμήριο της αμφιβολίας», κατέληξε