Εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, του κύριου πολιτικού οργάνου των λίβυων αντικαθεστωτικών, δήλωσε σήμερα πως η ντε φάκτο κυβέρνηση της Λιβύης θεωρεί την παροχή καταφυγίου από την Αλγερία σε μέλη της οικογένειας του συνταγματάρχη Καντάφι ως μια επιθετική ενέργεια και θα ζητήσει την έκδοσή τους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του.

«Έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε μια δίκαιη δίκη σε όλους αυτούς τους εγκληματίες και ως εκ τούτου το θεωρούμε αυτό μια επιθετική ενέργεια», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μαχμούντ Σαμάν.

«Προειδοποιούμε όλους να μην παρέχουν καταφύγιο στον Καντάφι και τους γιους του. Θα τους καταδιώξουμε σε οποιοδήποτε μέρος για να τους βρούμε και θα τους συλλάβουμε», σημείωσε.

Παράλληλα ο Μοχάμεντ αλ Άλατζι, μέλος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αντικαθεστωτικοί θα ζητήσουν από το Αλγέρι να οδηγήσει πίσω στη Λιβύη τα μέλη της οικογένειας του Καντάφι που εισήλθαν στο αλγερινό έδαφος.

«Θα ζητήσουμε από την Αλγερία να τους οδηγήσει πίσω στη Λιβύη», σημείωσε ο Άλατζι, λίγο μετά την ανακοίνωση του Αλγερίου ότι η σύζυγος του Καντάφι και τρία παιδιά του εισήλθαν σε αλγερινό έδαφος.