Ο συνταγματάρχης Καντάφι φέρεται ότι βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης, στο Μπάνι Ουάλιντ, μαζί με τους γιους του Σαάντι και Σάιφ αλ Ισλάμ, μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικαλούμενο «λιβυκές διπλωματικές πηγές».

Το Μπάνι Ουάλιντ θεωρείται προπύργιο των πιστών στον Καντάφι.

Το Σάββατο αυτοκινητοπομπή 60 ως 80 οχημάτων αναφέρθηκε ότι κατευθύνεται στο Μπάνι Ουάλιντ, ίσως διαφεύγοντας από τη Σύρτη.

Το Μπάνι Ουάλιντ, που βρίσκεται στην περιοχή της Μιζουράτα, είναι ένα από τα ορμητήρια της φυλής Ουαρφάλα, μιας από τις πιο ισχυρές της χώρας, στην οποία ανήκουν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Παράλληλα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, θα μεταβεί την Πέμπτη στο Παρίσι για να μετάσχει στη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη προκειμένου να επιταχυνθεί το σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς τις νέες αρχές της Λιβύης.

Η σύνοδος της Ομάδας Επαφής «θα δώσει τη δυνατότητα στη διεθνή κοινότητα να εμβαθύνει πάνω σε μια οικονομική και πολιτική συνεργασία» με τους αντικαθεστωτικούς του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νάλαντ.