Ο Μουαμάρ Καντάφι έλεγε στο λαό του ότι ζούσε σεμνά ταπεινά τα 42 χρόνια που κυβερνά τη Λιβύη, μάλιστα λέγοντας ότι πολλές φορές κοιμόταν σε σκηνή όπως οι Βεδουίνοι.

Ακόμη κι αν έλεγε αλήθεια ο ίδιος, αυτό δεν ίσχυε και για τους γιους του.

Σε ένα παραθαλάσσιο κτιριακό συγκρότημα στη δυτική Τρίπολη, οι γιοι του Καντάφι διήγαγαν πολυτελή βίο, τον οποίο οι πολίτες της Λιβύης δεν είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα, ενώ φέρονταν με το χειρότερο τρόπο στους ανθρώπους που είχαν στη δούλεψή τους για να ικανοποιούν κάθε ιδιοτροπία τους.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του CNN το κτιριακό συγκρότημα, δεν είχε χάσει την αίγλη του παρά τις λεηλασίες από τους αντικαθεστωτικούς. Δωμάτια με πανοραμική θέα στον ωκεανό, κιβώτια με πανάκριβα ουίσκι και σαμπάνιας, ηλεκτρονικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, τζακούζι, εσωτερική πισίνα και γυμναστήριο, δωμάτιο σάουνας και δωμάτια που προορίζονταν για ιδιωτικές προβολές ταινιών ήταν αυτά που αντίκρισαν οι λίβυοι εξεγερμένοι που εισέβαλλαν στο άλλοτε «οχυρό» του γιου του Μουαμάρ Καντάφι, Χάνιμπαλ.

Η ιστορία της Σέιγκα Μουλά είναι συγκλονιστική.

Η 30χρονη γυναίκα εργαζόταν ως νταντά των παιδιών του Χάνιμπαλ και καταγγέλλει ότι υπέστη βασανιστήρια στα χέρια της συζύγου του γιου του δικτάτορα, Αλίν.

Το κεφάλι της ένα μωσαϊκό πληγών από τα εγκαύματα που της προκάλεσε η άλλοτε αφεντικίνα της, όπως ισχυρίζεται η ίδια, πριν από τρεις μήνες.

Εξομολογείται ότι πρόσεχε το μικρό γιο και την κόρη του Χάνιμπαλ. Είχε φτάσει στη Λιβύη από την Αιθιοπία πριν από ένα χρόνιο και στην αρχή όλα πήγαιναν καλά.

Μετά από έξι μήνες η Αλίν της προκάλεσε εγκαύματα. Το ίδιο συνέβη και τρεις μήνες μετά, μόνο που εκείνη τη φορά η κατάσταση έγινε χειρότερη με αφορμή το γεγονός ότι η μικρή κόρη της Αλίν δεν έλεγε να σταματήσει το κλάμα και επειδή η Μουλά αρνήθηκε να τη χτυπήσει.

«Με πήρε στο μπάνιο. Μου έδεσε τα χέρια πίσω από την πλάτη και μου έδεσε και τα πόδια. Έβαλε ταινία στο στόμα μου και άρχισε να ρίχνει καυτό νερό στο κεφάλι μου» είπε η ίδια. «Κάποια στιγμή έβγαιναν σκουλήκια από το κεφάλι μου γιατί με είχε κρύψει και δε με έβλεπε κανείς» προσθέτει. Το στήθος, ο θώρακας και τα πόδια της είναι γεμάτα ουλές.

Τελικά τη βρήκε κάποιος φρουρός ο οποίος τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Όταν το έμαθε η Αλίν, τον απείλησε με φυλάκιση εάν τολμούσε να τη βοηθήσει πάλι. «Επί τρεις μέρες με βασάνιζε. Δε με άφηνε να κοιμηθώ. Καθόμουν έξω στο κρύο χωρίς φαγητό και έλεγε στο προσωπικό πως όποιος μου έδινε κάτι να φάω θα του έκανε τα ίδια. Δεν είχα ούτε νερό» προσθέτει.

Τις καταγγελίες της επιβεβαιώνει και ένας άντρας από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ανήκε στο προσωπικό και ο οποίος εξομολογήθηκε ότι είχε ξυλοκοπηθεί αρκετές φορές ενώ μερικές από αυτές τον είχαν τραυματίσει με μαχαίρια. Ο ίδιος πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι η οικογένεια Καντάφι συμπεριφερόταν καλύτερα στα σκυλιά, απ’ ό,τι στους ανθρώπους που είχε στη δούλεψή της.

«Η Μουλά έβλεπε τα σκυλιά να τρώνε την ώρα που η ίδια είχε μέρες να φάει» λέει. «Δούλευα ένα χρόνο εκεί και δε μου έδωσαν ούτε δεκάρα. Τώρα θέλω να πάω στο νοσοκομείο και δεν έχω λεφτά. Δεν έχω τίποτα» λέει η 30χρονη γυναίκα.