Οι πρώτες θέσεις της λίστας με τις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη περιλαμβάνει γνωστά ονόματα όπως αυτό της Ανγκέλα Μέρκελ, της Χίλαρι Κλίντον και της συζύγου του Ομπάμα, Μισέλ. Ωστόσο, εκτός από αυτές, τις δώδεκα πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας του περιοδικού Forbes, συμπληρώνουν ονόματα γυναικών, οι οποίες αν και δεν είναι ευρέως γνωστές, ελέγχουν επιχειρηματικούς κολοσσούς και από τα χέρια τους περνούν εκατοντάδες εκατ. δολάρια κάθε χρόνο.

Ακολουθούν πέντε ονόματα γυναικών, που αν και βρίσκονται στην πρώτη δωδεκάδα της λίστας του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες στον πλανήτη, δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστές:

Ίντρα Νούγι

Βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας, καθώς από το 2007 κατέχει την θέση του CEO της PepsiCo, της μεγαλύτερης εταιρίας τροφίμων και ποτών στις ΗΠΑ. Όταν ανέλαβε τη θέση του οικονομικού διευθυντή το 2000, τα ετήσια έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 725 μέσα σε έναν χρόνο! Οι ετήσιες αποδοχές της 51χρονης business woman πλησιάζουν τα 15 εκατ. δολάρια! Η Ίντρα Νούγι, αν και γεννήθηκε στην Ινδία, μετακόμισε στις ΗΠΑ, το 1978 για να παρακολουθήσει ένα μεταπτυχιακό στο management, στο πανεπιστήμιο του Yale. Με την ολοκλήρωση του και πριν βρεθεί στη PepsiCo, εργάστηκε σε διάφορες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η Motorola.

Σέριλ Σάντμπεργκ

Μια θέση κάτω από την Ινδή επιχειρηματία, η Σέριλ Σάντμπεργκ βρίσκεται 5η στη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες. Το όνομα της συνδέεται με την πιο δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, που δεν είναι άλλη από το γνωστό site facebook! Εκεί έφτασε το 2008 από έναν άλλο τεχνολογικό κολοσσό, τη Google, όπου εργαζόταν προηγουμένως. Στο facebook κατέχει την δεύτερη κατά σειρά θέση, πίσω από τον ιδρυτή Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Είναι υπεύθυνη για τις πωλήσεις, το marketing, τη διαχείριση προσωπικού καθώς και τις δημόσιες σχέσεις της εταιρίας.

Μελίντα Γκέιτς

Η φιλάνθρωπος σύζυγος του ιδρυτή της Microsoft, κατέχει την 6η θέση λόγω των τεράστιων ποσών που δίνει κάθε χρόνο για τη μείωση της φτώχειας καθώς και την παροχή υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης στους μη έχοντες. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, ξόδεψε 2,5 δισ. δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αν και ξεκίνησε την καριέρα της στη Microsoft, μετά τις σπουδές στην επιστήμη των υπολογιστών, το 1994 παντρεύτηκε τον Bill Gates και εγκατέλειψε την εταιρία προκειμένου να ασχοληθεί με τη φιλανθρωπική οργάνωση του συζύγου της. Τα τελευταία οκτώ χρόνια το ζευγάρι έχει δωρίσει 24 δισ. δολάρια στο ίδρυμα που διατηρούν.

Αν και ο σύζυγος της δεν επιτρέπει προϊόντα της ανταγωνιστικής Apple στο σπίτι, η ίδια έχει παραδεχτεί ότι της αρέσει ιδιαιτέρως το iPhone!

Αϊρίν Ρόζενφελντ

Βρίσκεται στη δέκατη θέση εξαιτίας της επαγγελματικής της ιδιότητας καθώς κατέχει τη θέση του CEO στην εταιρία τροφίμων και σνακ, Kraft. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν ένα πτυχίο στη ψυχολογία καθώς και μάστερ αλλά και διδακτορικό στο marketing και τη στατιστική.

Τζιλ Άμπραμσον

Από το χώρο των ΜΜΕ, η Τζιλ Άμπραμσον κατέχει τη δωδέκατη θέση της λίστας του Forbes, και μάλλον όχι αδίκως αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής των New York Times. Είναι επιφορτισμένη με το καθήκον να καθοδηγεί 1200 εργαζόμενους της ιστορικής εφημερίδας. Δηλώνει τυπική Νεο-Υορκέζα, μιας και εκτός του ότι γεννήθηκε εκεί, είναι η πόλη που λατρεύει. Μάλιστα, έχει χτυπήσει ένα τατουάζ στο δεξί της ώμο, το οποίο απεικονίζει ένα εισιτήριο του μετρό της Νέας Υόρκης.