Σε ένα μάλλον παράξενο χώρο στη Σουηδία έχουν βρει καταφύγιο πάνω από 500 σύροι πρόσφυγες, καθώς ζουν σε ένα ράντσο σχεδιασμένο με πηγή έμπνευσης την Άγρια Δύση, που όμως βρίσκεται στη χιονισμένη σκανδιναβική χώρα.

Ο λόγος για το High Chaparral, το οποίο κατασκεύασε πριν χρόνια ο Erlandsson, στην αγροτική περιοχή Kulltorp, στη Σουηδία, που απέχει περίπου 250 μίλια νοτιοδυτικά της Στοκχόλμης

Όταν ανοίγει για το κοινό, από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, το πάρκο ζωντανεύει και μοιάζει με σκηνικό καουμπόικης ταινίας… Αλλά τους χειμερινούς μήνες, είναι λίγο πολύ, μια πόλη φάντασμα.

Τους μήνες που όμως μένει κλειστό, ουσιαστικά το ράντσο πέφτει σε αχρηστία. «Δεν έχουμε επισκέπτες που διαμένουν εδώ το καταχείμωνο, ανοίγουμε μόνο για τρεις μήνες το χρόνο και διαθέτουμε 600 κλίνες», λέει ο ιδιοκτήτης και κάτι σαν τον «σερίφη» του ράντσου, Emil Erlandsson.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Σουηδίας, τουλάχιστον 163.000 πρόσφυγες υπέβαλαν αίτημα για άσυλο στη χώρα του βορρά το 2015 και πως το φθινόπωρο του ίδιου έτους, περίπου 10.000 πρόσφυγες εισέρχονταν στα εδάφη της σκανδιναβικής αυτής χώρας. Το γεγονός αυτό, οδήγησε τις αρχές στην αναζήτηση νέων χώρων φιλοξενίας προσφύγων, ανάμεσα στα οποία είναι και το εν λόγω ράντσο. wildwest2 wildwest3 wildwest4 wildwest5 wildwest6

sdgdzgd PARKOW2 wildwest7