Πτώση μίας μονάδας από την περασμένη εβδομάδα καταγράφουν τα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) που βρίσκονται στο 34%, πολύ μακριά ωστόσο από τους κυβερνητικούς εταίρους τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) οι οποίοι παραμένουν στο 21% και φαίνεται να αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρή εσωτερική κρίση.

Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού «Stern» και του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού RTL, οι Πράσινοι συγκεντρώνουν 14%, το υψηλότερο ποσοστό τους από το καλοκαίρι του 2013, ενώ η Αριστερά κερδίζει μία μονάδα και ανεβαίνει στο 9%. Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) βρίσκεται στο 10% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) στο 7%.

Τα δημοσκοπικά αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος έχουν προκαλέσει πλέον ανοιχτή αμφισβήτηση της ηγεσίας του SPD, με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να αντιμετωπίζει έντονη κριτική από πολλά στελέχη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο κ. Γκάμπριελ εξέφρασε την κατανόησή του για την κριτική στο πρόσωπό του και πρότεινε ακόμη και να παραιτηθεί, «αν αυτό θα βοηθούσε» το κόμμα. Ο επικεφαλής ωστόσο της Κ.Ο. Τόμας Όπερμαν τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά το πώς το SPD θα αναδείξει τις θέσεις του ακόμη πιο επιθετικά.