Η ειδική επιτροπή ερευνητών της Αυστραλίας θα εξετάσει τμήμα συντριμμιών αεροσκάφους που εντοπίστηκαν ανατολικά του Μαυρίκιου, στον Ινδικό Ωκεανό, και είναι πιθανό ν’ ανήκει στο αεροσκάφος της πτήσης MH370 των αερογραμμών της Μαλαισίας, που εξαφανίστηκε πριν από δύο χρόνια.

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου που είδε τα συντρίμμια δήλωσε ότι έμοιαζαν να προέρχονταν από το εσωτερικό του αεροσκάφους και σχετίζονταν με την εσωτερική διακόσμηση. Στην περίπτωση που το εύρημα αυτό, επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το πρώτο τμήμα από το εσωτερικό του αεροσκάφους της πτήσης MH370 που εντοπίζεται.

Η Αυστραλία ηγείται των ερευνών για τον εντοπισμό του αεροσκάφους Boeing 777 της μοιραίας πτήσης που εξαφανίστηκε το Μάρτιο του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα, ενώ είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Τον προηγούμενο μήνα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στη Μοζαμβίκη πιστοποιήθηκε ότι «σχεδόν σίγουρα ανήκουν» στο αεροσκάφος της πτήσης MH370, ενώ το 2015, τμήμα των πτερύγων που εντοπίστηκε στον Ινδικό ωκεανό, πιστοποιήθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι ανήκε στο μοιραίο Boeing 777 της MH370.