Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Ιταλοί Τζίνο Πολικάρντο και Φιλίπο Καλκάνιο, οι οποίοι εργάζονταν στη Λιβύη για λογαριασμό της ιταλικής οικοδομικής εταιρίας Mπονάτι και είχαν απαχθεί τον περασμένο Ιούλιο από δυνάμεις που πρόσκεινται στους ισλαμιστές τρομοκράτες του ISIS, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της La Stampa.

Δυο άλλοι συνάδελφοί τους, οι Σαλβατόρε Φαΐλα και Φάουστο Πιάνο, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, όπως επιβεβαίωσαν χθες οι ιταλικές αρχές.

combofausto-kfrh-u43160447582817k3d-656x492corriere-web-sezioni_416x312

Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν δραστηριοποιηθεί άμεσα υπέρ της απελευθέρωσης των τεσσάρων ομήρων και η απελευθέρωση των δυο ομήρων που είχαν μείνει εν ζωή μπορεί να θεωρηθεί, πιθανώς, συνέπεια της αύξησης της πίεσης, μετά τη χθεσινή τραγική εξέλιξη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Τύπο, η Ιταλία ετοιμάζεται σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο πλαίσιο συντονισμένων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του ISIS στην Λιβύη. Πολλοί σχολιαστές, όμως, υπογραμμίζουν ότι με τη νέα αυτή εξέλιξη πρόκειται οπωσδήποτε να αυξηθεί ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων των ισλαμιστών τρομοκρατών κατά «ευαίσθητων στόχων» που βρίσκονται στις ιταλικές πόλεις.

 

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.