Κύμα καύσωνα πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας και έχει προκαλέσει το θάνατο 36 ανθρώπων από τον Ιούλιο, ενώ έχει οδηγήσει στο νοσοκομείο σχεδόν 22.000 ανθρώπους.

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 35 βαθμούς κελσίου αυτή τη βδομάδα, ενώ εδώ και τρεις ημέρες οι αρχές ζητούν επίμονα από τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση των κλιματιστικών για εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως λόγω του πυρηνικού δυστυχήματος στη Φουκουσίμα.

Πέντε μήνες μετά το φονικό σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή των τελευταίων 25 χρόνων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, σχεδόν τα τρία τέταρτα των 54 πυρηνικών αντιδραστήρων της Ιαπωνίας δεν λειτουργούν.

Μόνο χθες τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον καύσωνα: δύο αγρότες, ένας φύλακας και ένας οικοδόμος.
Τουλάχιστον 900 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα υπερθερμίας, εκ των οποίων 20 σε σοβαρή κατάσταση, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων.

Μεταξύ των αρχών Ιουλίου και της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου το κύμα καύσωνα είχε ήδη προκαλέσει το θάνατο 32 ανθρώπων ενώ ήταν αιτία να εισαχθούν στα νοσοκομεία τουλάχιστον 21.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τη αρμόδιας Υπηρεσίας για τις Πυρκαγιές και τις Φυσικές Καταστροφές.