«Χρειαζόμασταν μία αντεπίθεση και η αντεπίθεση είναι σε εξέλιξη. Ότι χρειαστεί η αστυνομία θα το έχει», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων COBRA, δίνοντας το στίγμα του τρόπου με τον οποίο οι αρχές της χώρας θα αντιμετωπίσουν τους ταραχοποιούς που βγήκαν στους δρόμους από το βράδυ του Σαββάτου.

Την ίδια ώρα, η ασιατική κοινότητα του Μπέρμιγχαμ θρηνεί την απώλεια των τριών νεαρών που έχασαν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο τη νύχτα της Τρίτης, σε ένα δυστύχημα που συνδέεται με τις βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν στην πόλη. 

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για δολοφονία με βάση την πληροφορία ότι το αυτοκίνητο έπεσε σκόπιμα πάνω στους τρεις άτυχους άνδρες.

«Η τοπική κοινότητα γνώριζε το γιό μου, ήταν ένα καλό παιδί. Στεκόταν εδώ για να υπερασπιστεί την κοινότητά και ο άνθρωπος αυτός οδήγησε κατευθείαν πάνω του. Το σπίτι μου βάφτηκε με αίμα, γιατί;», είπε ο πατέρας ενός από τους τρεις άτυχους νεαρούς, του 21χρονου Χαρούν Τζαχάν.

Η χθεσινή νύχτα πάντως ήταν σχετικά ήρεμη στη Βρετανία, σε συνδυασμό τόσο με τους δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους όσο και με την καταρρακτώδη βροχή.

Εκατοντάδες συλληφθέντες έχουν αρχίσει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη ενώ ήδη χθες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 10 και 16 εβδομάδων δυο άνδρες για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια στο Μάντσεστερ.

Μόνο στο Λονδίνο έχουν γίνει 800 συλλήψεις και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 279 υπόπτους.

Δείτε το βίντεο