Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά λέει η λαϊκή ρήση και όπως φαίνεται ούτε και οι … ταραχές. Αυτό απέδειξαν τα πρόσφατα επεισόδια στη βρετανική πρωτεύουσα που αμαύρωσαν την εικόνα της πόλης προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βρετανού πρωθυπουργού Κάμερον.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια του Λονδίνου που διήρκησαν τέσσερις ημέρες, είναι και ένας άντρας 70 ετών.

Ο ηλικιωμένος, συνελήφθη στις 8 Αυγούστου για κλοπή από ένα κατάστημα στο Ίλινγκ του δυτικού Λονδίνου. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με μία απλή σύσταση.

Το Ίλινγκ βρέθηκε έγινε στόχος των ταραξιών στις αρχές του μήνα. Ο Ρίτσαρντ Μπόους, 68 χρόνων, υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων στην περιοχή. Η κάμερα ασφαλείας «έδειξε» ότι ο άτυχος 68χρονος δέχθηκε επίθεση καθώς προσπαθούσε να σβήσει μία φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Αν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα από εγκεφαλικές κακώσεις. Για τη δολοφονία του ηλικιωμένου κατηγορείται ένας 16χρονος, ο οποίος κρατείται και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο έφηβος κατηγορείται ακόμη για βίαιες ταραχές και κλοπή, ενώ η μητέρα του για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, αφού διαπιστώθηκε ότι πέταξε τα ρούχα του, που αποτελούσαν ενοχοποιητικό στοιχείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ, το γηραιότερο άτομο που συνελήφθη αλλά του ασκήθηκαν κατηγορίες για διασάλευση της τάξης, είναι ο Τζον Μάγκαν, 63 χρόνων, από το Κάμπντεν, τον οποίο συνέλαβαν οι βρετανικές αρχές στις 12 Αυγούστου ενώ προσπαθούσε να πωλήσει κλεμμένα αντικείμενα.