Απορρίπτοντας τις τελευταίες ισραηλινές εκκλήσεις για επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων οι Παλαιστίνιοι επαναβεβαίωσαν την απόφασή τους να προχωρήσουν στο σχέδιό τους να ζητήσουν την ένταξη στον ΟΗΕ παλαιστινιακού κράτους.

«Το παλαιστινιακό τρένο κατευθύνεται ήδη προς τη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο επικεφαλής της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής ομάδας Σάεμπ Ερεκάτ, στο περιθώριο της έναρξης στη Ντόχα της συνόδου της διαρκούς επιτροπής του Αραβικού Συνδέσμου για την παρακολούθηση της αραβικής ειρηνευτικής πρωτοβουλίας για το Μεσανατολικό.

Ο Ερεκάτ υποβάθμισε τις πρόσφατες δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι διατεθειμένος να επαναλάβει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους.

«Πρόκειται για διαρροές της κυβέρνησης του Νετανιάχου, τις οποίες θεωρούμε ελιγμό», τόνισε.

Ο Ερεκάτ υπογράμμισε ότι τα μέλη της αραβικής επιτροπής είναι αποφασισμένα να ζητήσουν την πλήρη ένταξη στον ΟΗΕ ενός παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα της Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τον Ερεκάτ, τα μέλη της επιτροπής έχουν αποφασίσει ένα πρόγραμμα δράσης για την εξασφάλιση της υποστήριξης των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στο θέμα αυτό.