Κυβερνοεπιθέσεις σε 72 παγκόσμιους οργανισμούς

Πιθανόν από την Κίνα ο δράστης


ΚΟΣΜΟΣ
9:44
03/08/2011
Κυβερνοεπιθέσεις σε 72 παγκόσμιους οργανισμούς
loading

Τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στα δίκτυα 72 οργανισμών και κυβερνήσεων ανά τον κόσμο ανακάλυψαν ειδικοί σε θέματα ασφαλείας των υπολογιστών.

Σύμφωνα με την εταιρία ασφάλειας των υπολογιστών McAfee, που εντόπισε τις επιθέσεις, ο δράστης είναι ένας, αλλά δεν κατονομάστηκε, ωστόσο ένα ειδικός σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών είπε ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για την Κίνα.

Ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων των κυβερνοεπιθέσεων την τελευταία πενταετία περιλαμβάνει τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ταϊβάν, της Ινδίας, της Νότιας Κορέας, του Βιετνάμ και του Καναδά, την Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ και πολλές εταιρίες από τον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας μέχρι της τεχνολογίας.

Στην περίπτωση των Ηνωμένων Εθνών οι κυβερνοπειρατές εισέβαλαν το 2008 στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας του Οργανισμού στη Γενεύη κι επί δύο χρόνια υπέκλεπταν απόρρητα δεδομένα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, σύμφωνα με την McAfee.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει